Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
22 януари 2015 година

ДЕКЛАРАЦИЯ

Във връзка с твърденията на заместник-министъра на правосъдието г-н Петко Петков, бивш съдия от Софийски районен съд, изнесени в интервюта пред бТВ на 20 януари 2015 г. и пред сайта Mediapool.bg на 21 януари 2015 г., внушаващи “съмнения за разпънат политически и икономически чадър над някакви лица от Прокуратурата” , посочена като “орган на политическа саморазправа”, както и за “неудачните решения (на ВСС) през последните две години, за които “ има за какво да им се търси отговорност”, Висшият съдебен съвет заявява, че подобни политически нападки без конкретни и проверими факти, са недостойни за юрист, и с нищо не допринасят за укрепването на държавността и върховенството на закона.
Вярваме, че това не би могло да е официалното становище на Министерството на правосъдието и на изпълнителната власт . 
Считаме, че представителите на всеки политически кабинет следва да избягват подобни емоционални изявления, които създават напрежение в институциите във вътрешен и международен план.

Календар
Избери месец
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд