Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »

Висшият съдебен съвет, по предложение на главния прокурор на Р България Сотир Цацаров, отстрани временно от длъжност Димитър Николов Захариев, прокурор в Окръжна прокуратура - Плевен, до приключване на воденото срещу него наказателно производство по ДП №186/2015г. по описа на Софийска градска прокуратура.

Искането за отстраняване е направено във връзка с повдигнато и предявено обвинение, на 21.07.2015 г. на прокурор Захариев,  по реда на чл. 219 ал.1, т.4 НПК, както за извършено престъпление по чл. 143 ал.1 вр. чл.18, ал.1 НК, така и по чл. 338 ал.1 НК, затова че на 10.06.2015г. в гр. Плевен в паркирания си личен автомобил не е взел необходимите мерки за сигурност, предвидени в чл. 59, ал.1 и чл.98 ал.1 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, като държал огнестрелно оръжие и боеприпаси за огнестрелни оръжия в багажника на автомобила си.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд