Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Висшият съдебен съвет избра единодушно Райко Стоянов за втори мандат административен ръководител на Районна прокуратура – Малко Търново

Висшият съдебен съвет избра единодушно с 24 гласа „за” Райко Димитров Стоянов за втори мандат административен ръководител на Районна прокуратура – Малко Търново.

 

Райко Стоянов има над 17 години юридически стаж, от който над 15 години в органите на съдебната власт като прокурор. От 03.05.2010 г. кандидатът е оглавявал Районната прокуратурата – Малко Търново до приключване на мандата му. 

В Концепцията си за стратегическо управление прокурор Стоянов поставя като приоритет в дейността на Районна прокуратура – Малко Търново борбата с престъпленията, свързани с нарушаване на държавната граница. При втори мандат той увери, че ще инициира пред ръководството на Гранична полиция – гр. София, отпускане на втора бройка за разследващ полицай, тъй като в момента само един обслужва два съдебни района – Малко Търново и Царево. Кандидатът акцентира и върху намерението да работи за продължаване на взаимодействието и засилване на комуникациите със служителите при ДАНС – Бургас, с оглед установяването на самоличността на конкретни нарушители на държавната граница. Според него чрез провеждане на регулярни срещи за повишаване на квалификацията на разследващите полицаи ще се подобри качеството на разследването. Прокурор Стоянов изрази намерение да бъде направен задълбочен анализ на спрените досъдебни производства, като се набележат мерките за приключването им.

Пред членовете на Съвета кандидатът съобщи, че в Районна прокуратура – Малко Търново е създадена добра организация за работа с имигрантите и заяви готовност да работи по проблема във взаимодействие с другите власти.

Подкрепа за кандидатурата му изразиха Главният прокурор Сотир Цацаров и Магдалена Лазарова - член на ВСС. Те обърнаха внимание на показаното добро познаване на работата на прокуратура и на спецификата на съдебния регион, както и на виждането как да бъдат решени проблемите там. Двамата заявиха, че ще гласуват за кандидата като акцентираха на професионализма и енергичността му.

Календар
Избери месец
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд