Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Висшият съдебен съвет отваря врати за граждани в рамките на инициативата „Ден на отворените врати“

„Ден на отворените врати“ във Висшия съдебен съвет ще се проведе на 6 юни 2016 г. (понеделник) от 9,30 ч.

Програмата за „Деня на отворените врати“ на ВСС предвижда обявяване и награждаване на победителя в конкурса за ученическо есе на тема „Законът и справедливостта“ и връчване на ежегодната награда – „Грамота“, за медия/журналист за най-обективно отразяване на дейността на Висшия съдебен съвет.

В рамките на инициативата са предвидени срещи с членове на ВСС, главния секретар на Съвета, който ще представи работата на АВСС и с директори на дирекции в АВСС.

Ще бъде демонстрирано online излъчването на заседанията на ВСС и ще бъдат прожектирани информационни рубрики, представящи структурата и дейността на Висшия съдебен съвет и ролята, функциите на органите на съдебната власт.

Целта на „Деня на отворените врати” е да подобри прозрачността в дейността на ВСС и органите на съдебната власт, да повиши доверието на гражданите. По време на инициативата ще бъде предоставена непосредствена възможност на граждани и ученици да се запознаят с дейността на ВСС и да получат максимално достъпна и разбираема информация за структурата и работата на съдебната система.

До края на 2016 годината инициативата „Ден на отворените врати“ ще бъде проведена в над 140 органа на съдебната власт в цялата страна.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд