Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Висшият съдебен съвет определи победителя в конкурса за ученическо есе на тема „Законът и справедливостта” сред учениците от Х-ХІІ клас на училищата в страната

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) определи победителя в конкурса за ученическо есе на тема „Законът и справедливостта” сред учениците от Х-ХІІ клас, обявен с решение на ВСС по протокол №18/14.04.2016г. На първо място е класирана Пенка Стефанова Стефанова, ученичка от XI „в“ клас в Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Петрович Павлов“, гр. Стара Загора.

По решение на Пленума на ВСС с „Грамота“ е отличен Николай Емилов Беремлийски, ученик от XII клас на Природо-математическата гимназия „Акад. Иван Ценов“, гр. Враца, класиран с минимална разлика на второ място в конкурса.

Отличената на първо място творба е определена въз основа на класиране, направено от конкурсна комисия, определена с решение на ВСС по протокол №18/14.04.2016г. Грамотите и предметната награда ще бъдат връчени на победителя на 06.06.2016г., в Деня на отворените врати на Висшия съдебен съвет.

В конкурса са участвали 63 есета на ученици от цялата страна, като най-голям е броят на участниците от градовете Видин, Бургас и Русе.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд