Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Членове на ВСС се срещнаха с представители на съдебната система в Киргизстан

7 октомври 2016 г.

На 7 октомври 2016 г. в сградата на Висшия съдебен съвет се проведе среща между представители на съдебната система на Киргизстан и членове на Съвета.

Срещата е част от учебно посещение във връзка с проект „Насърчаване на върховенството на закона в Киргизстан“, финансиран от Европейската комисия.

В състава на делегацията от Киргизстан са висши магистрати и представители на обучителни институции на съдебната власт, както и председателят на Върховния съд г-жа Айнаш Токбаева и зам.-главният прокурор на Република Киргизстан г-н Токтогулов Токтогулович.

От страна на Висшия съдебен съвет участие взеха членовете на Съдийската колегия Галя Карагьозова, Калин Калпакчиев, Светла Петкова, Соня Найденова и Юлиана Колева - представител на Прокурорската колегия.

Обсъдени бяха структурата, функциите и правомощията на Пленума на ВСС и колегиите, коментирани бяха реформата на съдебната карта, дисциплинарната дейност, моделът на самоуправление на българската съдебна система.

Целта на срещата е да се установят професионални контакти в областта на международното сътрудничество.

На председателя на Върховния съд в Киргизстан бе връчен юбилеен  плакет на ВСС по повод 25 години от неговото конституиране. От страна на делегацията членовете на ВСС получиха ръчно пано, изработено от коприна.

 

 

Календар
Избери месец
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд