Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Членове на ВСС се срещнаха с представители на съдебната система в Киргизстан

7 октомври 2016 г.

На 7 октомври 2016 г. в сградата на Висшия съдебен съвет се проведе среща между представители на съдебната система на Киргизстан и членове на Съвета.

Срещата е част от учебно посещение във връзка с проект „Насърчаване на върховенството на закона в Киргизстан“, финансиран от Европейската комисия.

В състава на делегацията от Киргизстан са висши магистрати и представители на обучителни институции на съдебната власт, както и председателят на Върховния съд г-жа Айнаш Токбаева и зам.-главният прокурор на Република Киргизстан г-н Токтогулов Токтогулович.

От страна на Висшия съдебен съвет участие взеха членовете на Съдийската колегия Галя Карагьозова, Калин Калпакчиев, Светла Петкова, Соня Найденова и Юлиана Колева - представител на Прокурорската колегия.

Обсъдени бяха структурата, функциите и правомощията на Пленума на ВСС и колегиите, коментирани бяха реформата на съдебната карта, дисциплинарната дейност, моделът на самоуправление на българската съдебна система.

Целта на срещата е да се установят професионални контакти в областта на международното сътрудничество.

На председателя на Върховния съд в Киргизстан бе връчен юбилеен  плакет на ВСС по повод 25 години от неговото конституиране. От страна на делегацията членовете на ВСС получиха ръчно пано, изработено от коприна.

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд