Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Студент по право председателства заседанието на Пленума на ВСС от позицията на министър на правосъдието

17 ноември 2016 година

Министърът на правосъдието в оставка Екатерина Захариева предостави ръководството на днешния Пленум на Висшия съдебен съвет на участник в инициативата „Мениджър за един ден“ на Junior Achievment Bulgaria.

От позицията на „Министър на правосъдието за един ден“ Мартин Грънчаров, студент от IV курс по специалността „Право“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, откри заседанието и постави на обсъждане дневния му ред и включените в него 87 точки. Грънчаров е избран за „длъжността“ сред 21 кандидати. Той е участвал вече в студентската програма Work and Travel на Държавния департамент на САЩ. Това му дава възможност да опознае тяхната правова система и да направи извод, че „спазването на гражданските права и върховенството на закона могат да бъдат постигнати само чрез силни и авторитетни институции“.

Членовете на Съвета оцениха високо ръководството на г-н Грънчаров и му благодариха.

При журналистите, наблюдаващи заседанието на Пленума, влезе „Директор на пресцентъра на Министерството на правосъдието за един ден“ – Валя Гальова, студент II курс по „Връзки с обществеността“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тя проследи участието на „Министъра за един ден“.

Календар
Избери месец
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд