Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Членовете на Висшия съдебен съвет поздравиха министър Захариева и изказаха благодарност за съвместната им работа

26 януари 2017 година

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева днес за последен път  председателства заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет.

В обръщението си към членовете на ВСС тя заяви, че като министър винаги е изразявала позицията, която е считала за правилна и пожела успех на ВСС до приключване на мандата му.

Във връзка с доклада на ЕК относно напредъка на България по механизма за  сътрудничество и проверка министър Захариева заяви, че за първи в него се съдържат много конкретни препоръки, като по отношение на ВСС се акцентира върху съдебната карта и електронното правосъдие. Министърът призова членовете на ВСС, като представители на професионалната общност  да четат препоръките в доклада, както са записани. Тя посочи, че много е  постигнато през последните 10 години от прилагането на МСП, но има още какво да се направи и е нереалистично до края на 2017 г. да бъдат изпълнени всички препоръки от последния доклад. Министър Захариева изрази надежда за приемственост в работата на Министерство на правосъдието, продължаване работата по закона за вещите лица, електронното правосъдие, както и за запазване на добрия тон между институциите. Тя обяви, че е създадена Работна група за анализ на препоръките от мониторинговия доклад и за изготвяне на план-график за изпълнението им, като подчерта необходимостта от тяхното реализиране, част от които ще са от компетентността на настоящия състав на ВСС.

Представляващият Висшия съдебен съвет Димитър Узунов, от името на членовете на ВСС, поднесе цветя на министър Захариева и изказа благодарност за съвместната работа.

 

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд