Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС даде съгласие за поставяне на паметна табела на сградата на Софийски районен съд, като емблематична сграда на Строителни войски

2 февруари 2017 година

 

Пленумът на Висшия съдебен съвет даде съгласие по искането на председателя на клуб „Строителни войски“ към Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва да се постави информационна табела на сградата на Софийски районен съд на бул. „Цар Борис III“ №54.

Табелата ще съдържа информация за проектирането, финансирането и изграждането на административната сграда от Строителни войски в периода от 1952 г. до 1954 г. - източното и северното крило,  и от 1973 г. южното крило.

Поставянето на информационна табела на емблематичната за Строителни войски сграда има и сантиментално изражение и е жест на уважение към труда на хиляди български офицери, сержанти, войници, работници и служители работили в Строителни войски.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд