Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Новоизбраният член на ВСС Розалин Трендафилов встъпи в длъжност

Новоизбраният член на Висшия съдебен съвет Розалин Трендафилов встъпи официално в длъжност днес. Той ще участва в първото заседание на Прокурорската колегия на 08.02.2017 г.

Г-н Трендафилов е първият член на ВСС, избран пряко от Общо събрание на прокурорите на принципа един прокурор, един глас, както и първият кандидат за член на Съвета, за който бе проведено електронно дистанционно гласуване, в съответствие с измененията на Конституцията на Република България и на Закона за съдебната власт. Кандидатурата му бе издигната от прокурорите от съдебно – следствения район на Окръжна прокуратура – Хасково.

Новоизбраният член на ВСС получи подкрепата на 1086 от имащите право на глас 1507 прокурори в страната. Преобладаващата част от тях дадоха вот чрез системата за електронно дистанционно гласуване.

Г-н Трендафилов започва юридическата си кариера през 1975 г. като стажант – съдия в Окръжен съд – Хасково. На 01.10.1977 г. встъпва като заместник-районен прокурор на Районна прокуратура – Димитровград, а от 03.05.1979 г. до 22.03.2010 г. е районен прокурор там.  В периода от 01.06.2010 г. до момента бе заместник –окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Хасково.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд