Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
23.42 % е избирателната активност към 10.00 ч. при повторното гласуване за избор на членове на ВСС от квотата на прокурорите

4 юни 2017 година

Към 10.00 ч. избирателна активност при повторното гласуване за  избор на членове на ВСС от квотата на прокурорите е 23,42 %.

 

  Брой Активност Гласували
Общо: 1503 23,42% 352
Електронно: 1377 24,26% 334
Бюлетини: 126 14,29% 18

 

Заявилите желание да гласуват през интернет ще използват същите талони от гласуването в първия тур. Избирателната активност в системата за електронно гласуване може да се проследи в реално време тук.

Към 10.00 ч. в Съдебната палата гласуваха кандидатите за членове на ВСС Огнян Дамянов – прокурор в Окръжна прокуратура – Разград и Ясенка Шигарминова – прокурор в Апелативна прокуратура – Пловдив.

На интернет страницата на ВСС, в раздел „Пресцентър” периодично през интервал от 2 часа ще бъде предоставяна информация за избирателната активност на гласувалите, както следва: в 12.00 ч.; 14.00 ч.; 16.00 ч. и 18.00 ч.

Системата не предвижда възможност за генериране на данни относно начина на гласуване и е ограничена за достъп в интернет от мрежи, извън територията на България. Гаранциите за тайната на вота при електронното гласуване са детайлно разписани в чл. 50 - чл. 54 от Правилата. Сред тях са  липса на каквато и да е информация за  самоличността на избирателите, с какъв код и за кои кандидати е гласувано, достъпът до системата автоматично се блокира при пет последователни грешни опита; един избирател може да гласува само веднъж в рамките на изборния ден.

Вторият тур от изборната процедура се излъчва чрез интернет сайта на ВСС – раздел „Общо събрание на прокурорите за избор на членове на ВСС-онлайн“.

Съгласно чл. 29л, ал. 4 от ЗСВ, ако при повторното гласуване не е избран съответният брой членове с необходимото мнозинство за избрани  се смятат онези от тях, които са получили най-много гласове.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд