Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще бъде домакин на шахматна среща между световния шампион по шах Анатолий Карпов и магистрати

16 юни 2017 година

Световният шампион по шахмат Анатолий Карпов прие поканата на Прокурорската колегия за шахматна среща със следователи и членове на ВСС.

В понеделник 19.06.2017 г. от 10.00 ч. в зала „Пресцентър” на ВСС ще се проведе сеанс на едновременна игра на 10 дъски. Участие са заявили следователи, боксьорът  Кубрат Пулев и футболистът Христо Йовов. В срещата ще участват състезателите - Надя Тончева и Константин Георгиев, които са сред младите надежди и обещаващи таланти в областта на шахмата.

Срещата между любителите на шаха и Анатолий Карпов е организирана със съдействието на Ясен Тодоров, член на ВСС, председател на Комисията по професионална етика към Прокурорската колегия, който бе сред основните организатори на проведената през декември 2016 г. шахматна среща с българския гросмайстор и световен шампион по шах Веселин Топалов.

Подкрепа за събитието е оказана от Шахматен клуб „Левски“.

Анатоли Карпов е 12-тият световен шампион по шахмат от 1975 до 1985 г. и световен шампион на ФИДЕ от 1993 до 1999 г. Той е международен гросмайстор и деветкратен носител на наградата „Шахматен Оскар“. Има голям принос за превръщането на шаха в професионален спорт.

Анатолий Карпов е на посещение в България по повод 11-тият турнир по шахмат за деца „Тракийско конче“ в гр. Стара Загора.

 

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд