Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
66,31 % е избирателната активност към 14.00 ч. при повторното гласуване за избор на членове на ВСС от състава на Съдийската колегия

18 юни 2017 година

 

Към 14.00 ч. избирателна активност при повторното гласуване за  избор на членове на ВСС от състава на Съдийската колегия е 66,31%.

 

 

Брой

Активност

Гласували

 

Общо:

2238

66,31%

1484

 

Електронно:

1675

68,06

1140

 

Бюлетини:

563

61,10%

344

 

Заявилите желание да гласуват през интернет използват същите талони от гласуването в първия тур. Избирателната активност в системата за електронно гласуване може да се проследи в реално време тук.

След 12 ч. гласуваха кандидатите Методи Лалов – съдия в Софийски районен съд и Красимир Шекерджиев – съдия във Върховния касационен съд.

На изборния ден присъстват тримата застъпници на кандидата Станислав Георгиев – заместник-председател на Апелативен съд – Пловдив, както и наблюдатели от Съюза на съдиите в България.

На интернет страницата на ВСС, в раздел „Пресцентър” периодично през интервал от 2 часа ще бъде предоставяна информация за избирателната активност на гласувалите, както следва: в 16.00 ч. и 18.00 ч.

Системата не предвижда възможност за генериране на резултати от гласуването до приключването на изборния ден. Гаранциите за тайната на вота при електронното гласуване са детайлно разписани в чл. 50 - чл. 54 от Правилата. Сред тях са  липса на каквато и да е информация за  самоличността на избирателите, с какъв код и за кои кандидати е гласувано, достъпът до системата автоматично се блокира при пет последователни грешни опита; един избирател може да гласува само веднъж в рамките на изборния ден.

Вторият тур от изборната процедура се излъчва чрез интернет сайта на ВСС – раздел „Общо събрание на съдиите за избор на членове на ВСС-онлайн“.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд