Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
76.23 % е избирателната активност при повторното гласуване за избор на членове на ВСС от квотата на съдиите

18 юни 2017 година

Към 16.00 ч. избирателна активност при повторното гласуване за  избор на членове на ВСС от квотата на съдиите е 76.23 %.

 

Брой

Активност

Гласували

Общо:

2238

76,23%

1706

Електронно:

1675

77,61

1300

Бюлетини:

563

72,11%

406

 

След 14.00 ч. гласуваха кандидатите Татяна Жилова – съдия в Административен съд – София-град, Емил Дечев - съдия в СГС  и Пламен Дацов – съдия в Апелативен съд – София.

Заявилите желание да гласуват през интернет използват същите талони от гласуването в първия тур. Избирателната активност в системата за електронно гласуване може да се проследи в реално време тук.

На интернет страницата на ВСС, в раздел „Пресцентър” в 18.00 ч. ще бъде публикувана актуална информация за активността на гласувалите след приключване на изборния ден.

Системата не предвижда възможност за генериране на резултати от гласуването до приключването на изборния ден.

Гаранциите за тайната на вота при електронното гласуване са детайлно разписани в чл. 50 - чл. 54 от Правилата. Сред тях са липса на каквато и да е информация за самоличността на избирателите, с какъв код и за кои кандидати е гласувано, достъпът до системата автоматично се блокира при пет последователни грешни опита; един избирател може да гласува само веднъж в рамките на изборния ден.

Вторият тур от изборната процедура се излъчва чрез интернет сайта на ВСС – раздел „Общо събрание на съдиите за избор на членове на ВСС-онлайн“.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд