Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС реши да не участва в Конференцията за електронно правосъдие 2018 „Електронни съдилища в Европа“, организирана от Австрийското председателство на Съвета на Европейския съюз

13 септември 2018 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет с 13 гласа „против“ и 5 гласа „за“ не прие предложението на Комисия „Бюджет и финанси“ за командироване на членове на Съвета за участие в Конференцията за електронно правосъдие 2018 „Електронни съдилища в Европа“, организирана от Австрийското председателство на Съвета на Европейския съюз.

В хода на дискусията за определяне на представители на ВСС във форума, главният прокурор на Република България предложи ВСС да не изпраща свои представители, тъй като темите не са относими с правомощията на ВСС.

По време на конференцията се предвижда държавите членки ще представят своите установени или планирани решения за електронно подаване и електронна доставка, електронни файлови системи и електронни съдебни зали, изкуствен интелект, дигитална криминалистика и еCODEX.

 

Календар
Избери месец
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд